Când se împodobește bradul de Crăciun?

Când se împodobește bradul de Crăciun

La începutul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea, bradul împodobit a devenit un simbol magic și fără îndoială cel mai frumos al Crăciunului. De atunci, un pom de Crăciun frumos decorat nu trebuie să lipsească din nicio casă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform tradiției, strămoșii noștri au decorat bradul de Crăciun în ziua de Crăciun, adică 24.12. dimineața și întreaga familie lua parte la decorarea acestuia. Decorul bradului a fost însoțit de colinde de Crăciun, pregătirea delicateselor tradiționale de Crăciun și cina de Ajun.

Cum este obiceiul în prezent?

Când este momentul potrivit pentru bradul de Crăciun? Mulți oameni cred că ar trebui să rămânem la tradițiile originale de Crăciun și să împodobim bradul în ajunul Crăciunului. Dimpotrivă, alții își împodobesc bradul deja la începutul lunii decembrie, astfel încât să se poată bucura de el cât mai mult timp. Ziua de Crăciun este însoțită de multe responsabilități, cum ar fi pregătirea unei cine de Ajun, împachetarea cadourilor, așezarea unei mese de Ajun, iar mulți dintre noi chiar nu avem timp în această zi pentru a decora pomul. De multe ori se întâmplă ca în graba de dinainte de Crăciun să nu ne râmână deloc timp pentru decorarea acestuia. În alte cazuri, copii se ocupă de împodobirea bradului de Crăciun.

Când se împodobește bradul de Crăciun

Depinde în principal de familia ta

Deci, nu există o singură dată corectă pentru decorarea bradului. Fiecare familie ar trebui să-și decoreze pomul de Crăciun după dorințele ei, iar dacă se dorește ca acesta să le aducă bucurie și o atmosferă magică de Crăciun de la începutul lunii, atunci îl pot decora cu plăcere. Pomii de Crăciun artificiali, care nu sunt supuși uscării, au un mare avantaj în acest caz. Puteți asambla și decora oricând un pom artificial de Crăciun și acesta va  aduce o atmosferă de Crăciun în casele dumneavoastră timp de multe săptămâni. Cei care preferă un brad natural trebuie să țină cont de faptul că bradul va începe să se usuce în timp, de aceea este recomandat să decorați un astfel de brad chiar înainte de Crăciun, sau direct în ziua de Crăciun.

Când se împodobește bradul de Crăciun

Când strângem bradul de Crăciun?

Cât timp ne putem bucura de bradul de Crăciun frumos decorat? Dacă tinem cont de tradiții,  ornamentele de Crăciun, decorațiunile și pomul în sine, ar trebui să fie strânse în ziua sărbătorii celor trei regi, care este 6 ianuarie. În trecut, oamenii erau îndrumați de credința că, dacă strângi bradul mai devreme sau mai târziu decât în ​​sărbătoarea celor trei regi, anul viitor vei avea ghinion. Strămoșii noștri au crezut, de asemenea, că, dacă nu au avut timp să strângă bradul în această zi, trebuie să-l lase decorat în casa lor până pe 2 februarie.


Vezi si:

Cununa de advent

16 IDEI PENTRU O COROANĂ DE ADVENT PERFECTĂ

Coroana de Advent este deja o parte integrantă a simbolurilor perioadei de dinainte de Crăciun. Tradiția sa datează din secolul al XIX-lea, când teologul german Johann Heinrich Wichern a fondat o școală pentru copii săraci și, prin aprinderea treptată a lumânărilor într-o coroană de flori în perioada premergătoare Crăciunului, a răspuns la întrebarea copiilor: „Când va fi Crăciunul? “

Decorațiuni moderne pentru brad – primele 10 tendințe din acest an

Deși majoritatea oamenilor nu se gândesc la decorațiunile pomului de Crăciun până în perioada de dinainte de Crăciun, tendințele de Crăciun au fost determinate cu multe luni înainte…

brad de craciun impodobit

Brazi decorați de clienții noștri

Crăciunul bate din nou la ușa noastră și fiecare dintre voi se gândește încet la ce ornamente și decorațiuni de Crăciun să folosească pentru a decora bradul. Astăzi puteți alege deja dintr-un număr mare de decorațiuni de Crăciun și ornamente de diferite culori și modele…

Mergi la magazin
Sărbătoriți începutul verii cu noi, reducere de până la -15%.
-15% la toate produsele din stoc
x