Coroana de Advent

Coroane de Advent

Wikipedia afirmă că Adventul este prima parte a anului liturgic al Bisericii Romano-Catolice, definită cu 4 duminici înainte de sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos și a perioadei de pregătire spirituală pentru Crăciun. Sezonul de Crăciun începe în prima zi a Adventului și se încheie în ziua Nașterii Domnului. În viața de zi cu zi, pregătirea pentru Crăciun pentru catolici începe cu crearea unei coroane de Advent, curățarea și decorarea apartamentului.

Pregătirea pentru sărbători

Pregătirea coroanei de Advent este o activitate plăcută de familie în zilele reci de iarnă în căldura casei. Mirosul acelor și al unei lumânări aprinse are un efect plăcut asupra noastră în fiecare an. Ajută la găsirea păcii în suflet și, cu o ușoară încetinire, avem ocazia să ne gândim la anul trecut. Ne gândim la ce am făcut bine, ce ar trebui să schimbăm în anul următor sau ce trebuie cu siguranță să facem diferit. Această perioadă este, de asemenea, despre încetinire și relaxare, când putem petrece mai mult timp cu familia, iar dragostea și grija vin în prim plan după o perioadă agitată de muncă.


Coronițe decorative de Crăciun

Vă oferim coronițe decorative de Crăciun de calitate, potrivite ca decorațiuni pentru masă, ușă sau oriunde pe perete. Coronițele decorative de Crăciun  sunt disponibile în diferite modele moderne: verzi, albe, înzăpezite sau cu ace 3D. Acestea sunt identice cu coroniţele decorative de Crăciun naturale.

Coronite decorative de craciun

Pregătirea coroniței de Advent

În această secțiune, vă vom arăta în câțiva pași simpli câteva moduri ingenioase de a face o coroană de Advent acasă.

Primul pas este proiectarea, achiziționarea de materii prime și colectarea uneltelor necesare. „Materiile prime” pentru producerea de coroane de Advent pot fi:

  • vechi decorațiuni de Crăciun
  • ingrediente naturale (conuri, frunze verzi mari,feli uscate de lămâie și portocale, fructe de pădure roșii, alte fructe)
  • elemente comestibile
  • jucării pentru copii (elf mic, zână, înger)
  • Ceea ce este necesar în orice caz este o coroană de bază de o dimensiune adecvată.
  • 4 lumânări (una poate avea o culoare diferită, dar putem folosi și de aceeași culoare. Există trei lumânări albe și una purpurie pe o coroană tradițională de Advent)
  • și ramuri de brad naturale

Al doilea pas este plasarea ramurilor pe coroana de bază. În acest scop, putem obține știfturi folosite de floriști sau fire de fixare în formă de U, care pot fi achiziționate în magazinele creative sau de bricolaj. Există cei care preferă capsatoarele, dar există și cei care pur și simplu înfășoară firele în jurul coroanei de flori și o leagă sub ramuri.

Al treilea pas este să introduceți vârfurile metalice în lumânări cu baza sau să fixați firele care țin lumânările și să poziționați lumânările. Putem așeza toate cele 4 lumânări una lângă alta, dar și într-o cruce, la aceeași distanță una de cealaltă, în mod tradițional pe toate cele patru laturi ale coroanei.

Al patrulea pas este decorarea, unde putem crea ceva cu adevărat unic. Putem atașa decorațiunile, legați ornamente pe un fir de ghidare la o anumită distanță și înfășurați firul de ghidare într-o spirală în jurul coroanei. Atașarea ornamentelor unul câte unul și împachetarea vor crea întotdeauna un aspect diferit al ornamentelor, astfel încât designul coroanei de Advent va fi diferit de fiecare dată. De asemenea, puteți  așeza separat decorațiuni mai interesante, le puteți introduce sub fir sau le puteți lipi cu un pistol adeziv. În cele din urmă, puteți presăra coroana cu sclipici.

Achiziționați o coroană de Advent și decorați după propriul gust

Puteți cumpăra și o coroană de Advent. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să o plasați în locul dorit. Pentru a crește efectul dorit,  puteți  alege, o coroană de Advent neterminată și să o decorați dumneavoastră. Este foarte simplu, iar rezultatul va fi cu siguranță deosebit, pentru că aveți deja baza pregătită. La realizarea coroanei de Advent, această parte este cea mai dificilă, necesită o experiență considerabilă de organizare. Ramurile verzi trebuie așezate pe o coroană pe bază de paie sau răchită, astfel încât să o acopere, dar forma coroanei să fie păstrată și, în același timp, ramurile să nu iasă prea mult în afară . Într-un cuvânt, pentru această parte dificilă nu trebuie să vă faceți griji. Puteți alege o coroniță care are deja ornamente sau le puteți adăuga dumneavoastră în funcție de preferințe.

În loc de lumânări, putem folosi și variante cu LED-uri, care nu sunt atât de interesante, dar utilizarea lor pe coroana de Advent este mult mai sigură. Cu toate acestea, dacă rămânem la lumânări,este de preferat să le stingeți dacă plecați din încăpere. Le puteți aprinde în timpul cinei, și nu uitați să aprindeți o lumânare în fiecare duminică din luna Decembrie.


Vezi si:

Decorațiuni moderne pentru brad – primele 10 tendințe din acest an

Deși majoritatea oamenilor nu se gândesc la decorațiunile pomului de Crăciun până în perioada de dinainte de Crăciun, tendințele de Crăciun au fost determinate cu multe luni înainte…

Pom de Crăciun din răchită și lemn

10 sfaturi pentru un brad de Crăciun neconvențional din lemn

Te-ai săturat de bradul tradițional, dar nu găsești în schimb o alternativă potrivită? Avem un sfat extraordinar pentru tine. Cu un pom de Crăciun din lemn, vei avea garantat un Crăciun …

Cununa de advent

16 IDEI PENTRU O COROANĂ DE ADVENT PERFECTĂ

Coroana de Advent este deja o parte integrantă a simbolurilor perioadei de dinainte de Crăciun. Tradiția sa datează din secolul al XIX-lea, când teologul german Johann Heinrich Wichern a fondat …

Mergi la magazin