Tradiția și istoria bradului de Crăciun: Cum a apărut?

Bradului de Crăciun

Tradiția bradului de Crăciun este cunoscută în întreaga lume. Nu ne putem imagina Crăciunul fără un brad frumos decorat, iar acest simbol tradițional al Crăciunului reușește să creeze o atmosferă incredibil de plăcută în casele noastre. Dar știi cum a apărut tradiția bradului de Crăciun și de unde provin rădăcinile acestui simbol dominant al Crăciunului?

Istoria bradului de Crăciun

S-ar putea să te surprindă, dar bradul decorat nu a fost inițial asociat cu creștinismul. Culoarea verde a crengilor era un simbol al vieții, iar crengile ar fi trebuit să alunge spiritele rele. Agățarea decorațiunilor în brad avea mai mult o semnificație sacrificială și i se atribuiau proprietăți magice, asociate cu atragerea unei recolte abundente în anul următor.

Cea mai veche referire la un brad de Crăciun decorat datează din 1570, din Germania. Mai târziu, putem observa o referire la bradul de Crăciun în opera lui Johann Wolfgang Goethe din 1765, unde descrie bradul de Crăciun al unchiului său.

Originea bradului de Crăciun este, fără îndoială, în Germania. Protestanții și luteranii, care s-au separat de creștinismul majoritar, sunt cei care au instituit bradul de Crăciun. Protestanții ne-au adus și tradiția cadourilor de Crăciun, pe care le-au introdus în secolul 20 ca o motivație pentru copii să respecte postul.

Însă bradul de Crăciun original nu era așa cum îl cunoaștem astăzi. Bradul era decorat modest, fiind împodobit doar cu lumânări, mai târziu cu decorațiuni de hârtie, decorațiuni de sticlă, decorațiuni din fructe uscate sau nuci.


Pomi de Crăciun artificiali clasici

Brazii de Crăciun artificiali clasici cu crenguțe din PVC sunt încă foarte populari. Aceștia au un design divers și sunt confecționați din materiale PVC neinflamabile. Oferim pomi de Crăciun clasici în diferite variante de culori. Dintre pomii de Crăciun clasici, cei mai populari sunt în special brazii cu conuri, sau brazii tip molid cu ace realizate din PVC, care le imită perfect pe cele naturale.


Istoria decorațiunilor de Crăciun pentru brad

Inițial, brazii de Crăciun erau decorați foarte simplu și modest, dar în timp trendurile în decorațiunile de Crăciun s-au schimbat. În SUA, în 1882, a fost prezentat primul iluminat electric pentru bradul de Crăciun, care a devenit foarte popular în scurt timp. Iluminatul de Crăciun a rămas baza decorării bradului de Crăciun până în prezent.

În 1889, Pierre Dupon din Franța a brevetat producția de globuri de Crăciun, care erau suflate din sticlă fină. Globurile de Crăciun pentru brad erau inițial doar monocrome, dar mai târziu au început să fie produse în diferite culori și cu diverse modele colorate.

La începutul secolului al XX-lea, pe piață au apărut decorațiuni pentru brad în diferite forme.

Cum să decorezi cu gust bradul de Crăciun?

La final, îți oferim câteva idei pentru decorațiuni frumoase pentru bradul de Crăciun, de la clienții mulțumiți care și-au cumpărat bradul de Crăciun de pe e-shopul nostru  lumeabrazilor.ro.


Vezi si:

Decorațiuni moderne pentru brad – primele 10 tendințe din acest an

Deși majoritatea oamenilor nu se gândesc la decorațiunile pomului de Crăciun până în perioada de dinainte de Crăciun, tendințele de Crăciun au fost determinate …

Cum să decorezi un brad de Crăciun

Vrei idei pentru un brad de Crăciun împodobit?

Care sunt tendințele în decorarea pomului de Crăciun? Cum să împodobești un brad de Crăciun anul acesta? Vă aducem recomandări, sfaturi și tendințe interesante pentru Crăciunul …

brad de crăciun

Un brad artificial pentru Crăciun în ultimul moment? Nu și anul acesta!

Vă gândiți să cumpărați un brad artificial anul acesta? În acest caz, ar trebui să căutați bradul potrivit cu mult timp înainte. Altfel, se poate întâmpla cu ușurință să rămâneți fără brad în acest Crăciun.

Am întâmpinat probleme cu aprovizionarea cu bunuri sezonul …

Mergi la magazin