Un brad artificial pentru Crăciun în ultimul moment? Nu și anul acesta!

brad de crăciun

Vă gândiți să cumpărați un brad artificial anul acesta? În acest caz, ar trebui să căutați bradul potrivit cu mult timp înainte. Altfel, se poate întâmpla cu ușurință să rămâneți fără brad în acest Crăciun.

Am întâmpinat probleme cu aprovizionarea cu bunuri sezonul trecut și acest lucru a fost cauzat în mare parte de criza generata de corona virus, iar această situație a fost agravată și de blocarea unei nave de marfă blocată în Canalul Suez.Toată lumea speră ca anul viitor aceste probleme să se diminueze, dar se pare că toate indiciile  ne spun că problemele cu livrarea mărfurilor vor persista.

Pandemia de COVID-19

Principalul factor care a declanșat problema cu aprovizionarea a fost pandemia. Deși vânzătorii de brazi artificiali de Crăciun nu trebuie să comande bunuri direct din China, 99% dintre producătorii europeni și alți producători comandă componente individuale pentru producția de brazi artificiali din această țară. Cu siguranță nu este surprinzător că fabricile mari se pot închide, pe baza unuia sau doi angajați infectați, timp de până la două săptămâni. Aceeași problemă apare și în porturile maritime din China, de unde mărfurile pleacă spre Europa în containere mari. Ca să vă faceți o idee, 121.000 de containere de mărfuri pleacă în fiecare zi din cel mai mare port chinez. Când portul va fi închis timp de două săptămâni, 169.400 de containere nu vor pleca, iar containerele vor începe să fie descărcate.

Și aici vine lupta, lupta pentru locuri pe navele de marfă. Fiecare antreprenor își dorește să aibă mărfurile „acasă” cât mai curând posibil, știind că această călătorie către Europa durează aproximativ 30 de zile de la îmbarcare. Acest lucru crește rapid valoarea containerelor și face călătoria mărfurilor mult mai scumpă. Prin comparație, dacă ați plătit aproximativ 2.000 de dolari pentru un container mare de marfă în 2020, în 2021, prețul unui astfel de container a urcat la un incredibil preț de 17.000 de dolari. Acest lucru, desigur, trebuia reflectat de producătorii europeni de brazi artificiali în prețul la care revând produsele. În acest fel, aceștia sunt forțați să majoreze prețurile ceea ce nu îi mulțumește nici pe ei, nici pe clienții lor.

brad de craciun artificial

Lipsa materialelor de producție

Criza datorată pandemiei este legată și de lipsa materialelor de producție. În prezent, una dintre principalele probleme este nepotrivirea dintre cerere și ofertă. Producătorii nu au din ce să facă mărfuri, în cazul nostru componente pentru brazi artificiali, deoarece le lipsește materialul pentru producția lor. Prin urmare, nu au de ales decât să aștepte, să amâne termenele limită și să majoreze prețurile din cauza costurilor crescute pe care le suportă.

brad artificial de craciun

Preturi mari de transport

Din păcate, vedem că situația legată de prețurile mari de transport nu va dispărea atât de ușor. Potrivit ultimelor informații din China,datorită unei noi infecții cu coronavirus închiderea fabricilor și orașelor se aproprie din nou.

De parcă nu ar fi de ajuns, actualul conflict și sancțiunile dintre Rusia și Europa au crescut prețul petrolului, ceea ce se va reflecta și în prețul transportului.

Poate vă întrebați de ce companiile europene nu folosesc mai mult calea ferată pentru a transporta din China. Din păcate, acest transport este problematic și din cauza conflictului de război actual dintre Ucraina și Rusia.

brad artificial

Alte probleme care pot apărea

Am menționat criza datorată pandemiei, fabrici sau porturi închise, lipsa materialelor de producție, precum și diverse motive pentru creșterea costurilor de transport. Dar ceea ce nu am menționat este faptul că există nenumărate alte scenarii care se pot întâmpla în timpul unei călătorii de mărfuri de 30 de zile. Un exemplu în acest sens este nava de marfă blocată de anul trecut în Canalul Suez. Cine s-ar fi așteptat să nu poată scoate nava blocată timp de câteva săptămâni? Cu toate acestea, acestea nu sunt doar nave blocate. Navele de marfă se confruntă adesea cu furtuni puternice pe mare, în timpul cărora containerele de mărfuri pot fi distruse. Se estimează că până la 10.000 de containere ajung pe fundul oceanelor și mărilor în fiecare an. Destul de mult, nu?

Un alt scenariu demn de menționat sunt pirații. Grupuri armate bine organizate care deturnează nave de marfă  au crescut ca număr în ultimii ani.

brazi artificiali

Inflația

În fiecare an asistăm la creșterea prețurilor mărfurilor, de tot felul. Din păcate, acest lucru este valabil și pentru pomii artificiali de Crăciun. Producătorii ridică prețurile la care cumpără mărfuri, pentru că sunt nevoiți să plătească mai mult pentru materia primă, componentele de producție, transport și energie. Este literalmente un „cerc vicios”.

Anul acesta, inflația din România ar trebui să urce peste 10%, ceea ce din păcate toată lumea o va simți în viața de zi cu zi.

Totuși, credem că dacă vrei să cumperi un brad de Crăciun artificial de calitate, care să te servească zeci de ani, mai bine nu amâni această achiziție.

Analiștii economici se așteaptă ca inflația să crească și în 2023. Din acest motiv, nu are rost  să aștepți și să spui – „Va fi mai ieftin anul viitor”.

pomi de craciun

Datorită experienței nefavorabile cu întârzierea mărfurilor de anul trecut, anul acesta am creat comenzi pentru brazi de la producătorii noștri cu mult timp în avans, astfel încât să avem marfa la începutul noului sezon de Crăciun 2022 deja în depozit. Dacă nu vrei să rămâi fără brad de Crăciun, încearcă să comanzi puțin mai devreme poate chiar în e-shop-ul cu cea mai mare selecție de brazi de Crăciun de calitate: lumeabrazilor.ro.


Vezi si:

Un brad artificial este o alegere ecologică

O abordare nouă a stilului de viață modern. Vom folosi o mulțime de pungi de plastic de unică folosință sau vom avea tot timpul cu noi câteva pungi refolosibile? Cumpărăm purificatoare de apă pentru casele noastre sau transportăm acasă sticle de plastic pe care le aruncăm la gunoi (chiar dacă sunt reciclabile)?

Nu vei face diferența între brazii de Crăciun artificiali 3d și cei naturali

Un brad decorat elegant este simbolul magic al  Crăciunului. Dar, cu toate acestea, un număr mare de brazi naturali sunt tăiați în fiecare an din acest motiv. Adevărul este că, de obicei, aceștia nu sunt brazi din pădure.

Brazii de Crăciun cu iluminare LED, o garanție a Crăciunului modern

În fiecare an trebuie să scoți și să desfaci luminițele de Crăciun cu LED și apoi să decorezi bradul de Crăciun. Îți sună cunoscut? Deși decorarea bradului de Crăciun este o tradiție de familie foarte drăguță, îți oferim o recomandare excelentă despre cum să faci aceasta etapa mai ușoară.

Mergi la magazin
Sărbătoriți începutul verii cu noi, reducere de până la -15%.
-15% la toate produsele din stoc
x