Cât va rezista un brad natural pentru Crăciun?

brazi naturali

Mulți oameni se întreabă ce să aleagă un brad artificial sau unul natural pentru acest Crăciun. Cât durează brazii naturali? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări înainte de a alege un brad de Crăciun. Vă vom spune cum să aveți grijă de un brad natural de Crăciun, astfel încât să reziste cât mai mult posibil. La urma urmei, nimeni nu vrea să petreacă Crăciunul cu un brad uscat.

Cum să alegi un brad natural?

Trebuie să fii foarte atent când cumperi un brad de Crăciun natural. Dacă vrei ca bradul tău să reziste o perioadă lungă de timp, cu siguranță ar trebui să alegi un pin care va rezista cel mai mult dintre conifere. Bradul durează puțin mai mult, iar molidul are cea mai scurtă durabilitate. Molizii își pierd acele în zonele încălzite mult mai repede decât celelalte două specii menționate.

Când cumpărați, trebuie să acordați atenție stării bradului. Ar trebui să alegețibrazi care nu sunt tăiați de  mult timp. Acele trebuie să aibă o culoare strălucitoare și nu trebuie să cadă dacă le atingeți. Depinde și de greutatea bradului. Cu cât este mai greu, cu atât este mai proaspăt. Acest lucru se întâmplă în principal pentru că este încă plin de apă. Prin urmare, asigurați-vă că verificați aceste lucruri.

brad natural

Cum să ai grijă de un brad natural?

Dacă te-ai hotărât să cumperi un brad natural, trebuie să ții cont de faptul că nu îl poți împodobi la începutul sau la mijlocul lunii decembrie. Un brad natural este foarte sensibil la căldură, așa că este recomandat să fie achiziționat cu cîteva zile înainte de Crăciun.

Când aducem acasă un brad natural, este bine să-l depozităm într-o pivniță, garaj, sau hol, să-l despachetăm și să-i tăiem trunchiul aproximativ 2 cm. Și apoi să îl punem într-un recipient sau un suport cu apă, pe care îl vom reumple în mod regulat.

Pentru un brad de Crăciun natural, aveți nevoie de un suport cu rezervor de apă și să plasați bradul în afara sursei de căldură (radiator sau șemineu) pentru a preveni uscarea în timp a acelor.

brad de craciun natural

Brad artificial de lux full 3D

Brazii artificiali de lux full 3D (100% 3D) sunt realizaţi exclusiv din ace 3D astfel încât să imite perfect bradul natural. Bradul de Crăciun full 3D este cel mai luxos şi modern model de pe piaţă. Ramurile cu ace 3D moi sunt fabricate din materiale PE (polietilenă) de cea mai înaltă calitate folosind cele mai noi tehnologii. Anul acesta am pregătit pentru dvs. 6 modele noi exclusive astfel încât în oferta noastră veţi regăsi peste 10 variante (100% 3D) de lux.


Când să decorezi bradul și ce să faci cu el după Crăciun?

De regulă, brazii de Crăciun sunt împodobiți cu cîteva zile înainte de Crăciun. Cu o îngrijire regulată ca cea descrisă mai sus, bradul ar trebui să rămână în stare relativ bună până la această dată. Desigur, se poate întâmpla și ca bradul să se usuce mai devreme. Ce facem cu bradul după ce se usucă? Cea mai ideală soluție este să fie pus  în compost. Din păcate, în realitatea brazii ajung aruncați la gunoi imediat după ce Crăciunul a trecut.

Una dintre alternative este si sa cumperi un brad natural în ghiveci, pe care îl poți păstra pe hol sau terasă. Un brad natural în ghiveci  vă poate înfrumuseța casa pe tot parcursul anului, nu doar de Crăciun.

brazi naturali de craciun

Brad artificial ca înlocuitor permanent pentru un brad de Crăciun natural

Brad artificial sau natural ? Brazii artificiali produși recent sunt atât de bine realizați încât nu pot fi diferențiați de cei naturali. Vorbim în principal despre brazi artificiali 3D și FULL 3D, care sunt literalmente o copie fidelă a celor naturali. Aceștia au  crengi din materiale PE de înaltă calitate, ceea ce garantează imitația lor perfectă. Puteți dezasambla și decora bradul în orice moment, fără teama că se usucă. După Crăciun îl poți pune înapoi în cutie, unde va aștepta următoarele sărbători. Singurul dezavantaj este lipsa mirosului de ace de brad. Cu toate acestea, puteți rezolva cu ușurință această problemă punând câteva crenguțe de conifer viu într-o vază. De exemplu, brazii artificiali de Crăciun pot arăta așa.

Pom de Crăciun artificial 3D Brad Caucazian XL

Vezi si:

Brad intr-o oala

Cum să ai grijă de un brad de Crăciun natural în ghiveci

Brazii de Crăciun în ghiveci au devenit o tendință în ultimii ani și o alternativă decentă pentru a evita tăierea brazilor naturali sau dacă nu vă doriți pomi artificiali de Crăciun. Avantajul unui brad în ghiveci este că, după sărbătorile de Crăciun, vă poate decora grădina și nu este nevoie să îl aruncați.

Un brad artificial este o alegere ecologică

O abordare nouă a stilului de viață modern. Vom folosi o mulțime de pungi de plastic de unică folosință sau vom avea tot timpul cu noi câteva pungi refolosibile? Cumpărăm purificatoare de apă pentru casele noastre sau transportăm acasă sticle de plastic pe care le aruncăm la gunoi (chiar dacă sunt reciclabile)? …

Nu vei face diferența între brazii de Crăciun artificiali 3d și cei naturali

Un brad decorat elegant este simbolul magic al  Crăciunului. Dar, cu toate acestea, un număr mare de brazi naturali sunt tăiați în fiecare an din acest motiv. Adevărul este că, de obicei, aceștia nu sunt brazi din pădure.

Mergi la magazin