Cum să ai grijă de un brad de Crăciun natural în ghiveci

Brad intr-o oala ghiveci

Brazii de Crăciun în ghiveci au devenit o tendință în ultimii ani și o alternativă decentă pentru a evita tăierea brazilor naturali sau dacă nu vă doriți pomi artificiali de Crăciun. Avantajul unui brad în ghiveci este că, după sărbătorile de Crăciun, vă poate decora grădina și nu este nevoie să îl aruncați.

Alegerea unui brad natural în ghiveci

În prezent, magazinele au o gamă foarte mare de pomi de Crăciun în ghivece. Puteți alege dintre toate tipurile de conifere: molizi, brazi, pini. Cele mai populare tipuri de pomi de Crăciun includ bradul Nordmann, numit și bradul caucazian, molidul de argint și molidul spinos. Cu toate acestea, cele cu creștere lentă care vă vor servi drept brad de Crăciun mulți ani de acum înainte sunt ideale. Atunci când cumpărăm un brad în sine, este foarte important să acordăm atenție dacă bradul  a fost crescut într-un ghiveci și dacă are o rădăcină perfect dezvoltată. Un astfel de pom poate depăși cu ușurință fluctuațiile de temperatură la care va fi expus.

Cum să ai grijă de un brad natural în ghiveci?

Un brad natural în ghiveci poate trăi în casă câțiva ani. Cu toate acestea, nu uitați faptul că un brad în ghiveci necesită mai multă îngrijire decât coniferele obișnuite din grădina dvs.

Aclimatizarea

Însuși transferul bradului de la exterior la interior joacă un rol foarte important în aclimatizarea treptată a bradului din ghiveci. Mișcarea trebuie să fie treptată pentru ca arborele să se adapteze la temperaturi mai ridicate. Dacă este mișcat rapid, arborele ar putea suferi un șoc termic, care ar putea determina moartea sa rapidă. Este recomandat să mutați bradul cel puțin o săptămână sau două într-un garaj, seră sau altă cameră neîncălzită. Ulterior, puteți muta bradul aclimatizat în camera dvs. de zi sau în altă cameră din casă.

brad în ghivecialegerea unui loc potrivit

Atunci când alegeți locul potrivit pentru un pom de Crăciun natural, trebuie avut în vedere faptul că apropierea unei surse directe de căldură îi va dăuna. Este foarte important ca bradul să fie așezat cât mai departe de șemineu sau calorifer. Un brad în ghiveci, ca toate coniferele, preferă un mediu luminos, care trebuie luat în considerare la plasarea acestuia.

brad în ghiveci
brad în ghiveci

Nu uitați să îl udați

Deoarece bradul din camera dvs. de zi este expus unui mediu mai cald și mai uscat și nu obține la fel de multă umiditate ca în aer liber, este important să-l udați cel puțin o dată la două zile. Trebuie să aveți grijă să nu îl înecați, deoarece mediul îmbibat cu apă  îi poate dăuna. Soluția ideală este un ghiveci cu găuri de drenaj, datorită căruia excesul de apă curge în tavă.

Mutarea bradului după Crăciun

Odată ce bradul este mutat în exterior, aclimatizarea arborelui joacă din nou un rol important. Asigurăm aclimatizarea treptată mutând pomul într-o cameră neîncălzită și luminoasă, unde îl lăsăm timp de una până la două săptămâni. Ulterior, putem muta copacul pe terasă sau îl putem planta în grădină

brad în ghiveci
brad în ghiveci

Brazi de Crăciun artificiali în ghiveci

Alegerea preferată a clienților noștri este bradul de Crăciun în ghiveci. În oferta noastră regăsiți diverse modele interesante. Acele 3D din care sunt realizați le oferă acestora un aspect natural identic cu un brad natural în ghiveci. Dacă alegeți un brad artificial în ghiveci nu trebuie să vă faceți griji, dacă uitați să îl udați, sau dacă este prea cald în casa dvs. Bradul de Crăciun 3D din oferta noastră  va rezista mulți ani. Vă oferim următoarele dimensiuni: 60cm, 80cm, 100cm, 105cm, 110cm.


Protecția rădăcinilor

Când mutați bradul în aer liber, este important să vă asigurați că rădăcinile nu vor fi afectate de înghețuri severe. Se recomandă să înfășurați recipientul în care este plantat copacul cu un covor de paie sau iută. O modalitate la fel de eficientă de a proteja sistemul rădăcinii unui copac de îngheț este de a introduce un ghiveci într-o groapă excavată din grădină.

Momentul potrivit pentru mutare

Dacă bradul se află în același ghiveci de câțiva ani, acele încep să devină galbene sau acele rămân abrupte și rare, este timpul să plantezi bradul într-un ghiveci mai mare. Momentul ideal pentru plantarea coniferelor este primăvara. În timpul mutarii, scoateți rădăcina din ghiveciul original, tăiați rădăcinile de la marginile rădăcinii cu foarfece de grădină și așezați copacul într-un ghiveci mai mare. Umpleți spațiul gol cu substrat pentru conifere, apăsați și turnați apă. În acest fel, veți crea condiții ideale pentru o creștere sănătoasă a copacului. Coniferele nu necesită prea mult îngrășământ, deci este suficient să le fertilizați o dată pe an cu îngrășăminte granulate în primăvară.

brad în ghiveci
brad în ghiveci

Vânzarea brazilor naturali în ghiveci

Nu trebuie să căutați pomi de Crăciun naturali doar la marii comercianți cum ar fi Obi sau Dedeman. În zilele noastre, puteți comanda online pomi de Crăciun naturali în ghiveci, iar curierul vă va aduce bradul direct acasă.

Cu toate acestea, dacă nu îndrăznești să ai grijă de un pom de Crăciun natural, avem și o alternativă pentru tine – pomi de Crăciun artificiali într-un ghiveci, care datorită formei și designului lor perfect sunt identici cu cei naturali și rezistă ani la rând.

Dacă îți pare rău să arunci un brad natural în fiecare an, avem o soluție pentru tine. Poți închiria un brad de Crăciun în ghiveci! Da, ai auzit bine. Îl poți închiria pentru perioada Crăciunului și apoi îl poți restitui.


Vezi si:

Un brad artificial este o alegere ecologică

O abordare nouă a stilului de viață modern. Vom folosi o mulțime de pungi de plastic de unică folosință sau vom avea tot timpul cu noi câteva pungi refolosibile? Cumpărăm purificatoare de apă pentru casele noastre sau transportăm acasă sticle de plastic pe care le aruncăm la gunoi (chiar dacă sunt reciclabile)? 

Brazi de Craciun de lux

Brazi de Crăciun de lux – TOP 10 pentru 2021

Nu am putut trece cu vederea faptul că avem clienți din ce în ce mai pretențioși de la an la an, lucru confirmat de cerințele din ce în ce mai mari pentru pomul de Crăciun de lux, care trebuie să fie identic cu cel natural. Cele mai exigente cerințe …

Luminițe LED colorate Twinkly pentru pomul de Crăciun

TWINKLY – Iluminare modernă de Crăciun pentru bradul secolului XXI

TWINKLY este o iluminare LED inteligentă, revoluționară, pe care o puteți controla cu ușurință cu smartphone-ul. Pentru a vă bucura de cele mai uimitoare combinații de culori și de spectacolul perfect de lumini, tot ce trebuie să faceți este să porniți conectarea Bluetooth și să vă conectați smartphone-ul la adaptorul inteligent …

Mergi la magazin